Jajka zapiekane szpinakiem z parmezanem i tostami pomidorowymi
Zapiekane jajka ze szpinakiem z parmezanem i grzankami z pomidorów mogą być tylko lacto ovo vegetarian przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.44 za porcję. Jedna porcja zawiera 635 kalorii, 24g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1605 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z BBC Good Food wymaga szpinaku, bazylii, jajek i francuskiego kija. Wiele osób naprawdę lubi to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z łyżeczką wynik 99% to danie jest super. Jajka zapiekane szpinakiem z parmezanem i tostami pomidorowymi, Jajka zapiekane szpinakiem z parmezanem i tostami pomidorowymi, oraz Jajka zapiekane szpinakiem z parmezanem i tostami pomidorowymi są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / wentylator 170C / Gaz
Szpinak umyć i odciąć grube łodygi. Umieścić na dużej patelni, następnie gotować, przykryte, aż szpinak zwiędnie, około 2-3 min.
Dobrze odcedzić, wyciskając cały nadmiar wody, następnie powrócić na patelnię z około ćwierć masła, mieszając, aż szpinak będzie błyszczał.
Rozgrzać grill do góry. Szpinak podzielić na 4 ramekiny z masłem, a następnie rozbić na każde jajko. Doprawić solą i pieprzem, a następnie polać plasterkiem masła.
Piec przez 10-12 minut, aż jajka są po prostu ustawione. W międzyczasie, grill chleb z jednej strony, aż chrupiące, a następnie rozprowadzić niepalone stronie z pozostałym masłem i grill ponownie, aż chrupiące.
Jajka podawać z tostem na boku.