Seksowne surfowanie i darń: smażone przegrzebki i steki z polędwicy z sosem Manhattan

Seksowne surfowanie i darń: smażone przegrzebki i steki z polędwicy z sosem Manhattan
Przepisów na dania główne nigdy za wiele, więc wypróbuj Seksowne Surf and Turf: smażone przegrzebki i steki z polędwicy z sosem Manhattan. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis zawiera 597 kalorii, 60 g białka i 34 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 osobom. Za 9,04 USD za porcję ten przepis pokrywa 36% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka czosnku, przegrzebków morskich, szczypiorku i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. 35 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest idealny na walentynki. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 91%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Surf 'n' Turf Polędwica, Turf 'n' Surf z makaronem z sosem pesto i Surf and Turf z sosem koperkowym i chutneyem cebulowym.

Instrukcje

1
Skrop steki odrobiną oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, aby lekko je pokryły. Zdobądź gorącą patelnię z powłoką nieprzywierającą i dodaj mięso. Gotuj 3 minuty z każdej strony w przypadku średnio rzadkiego, 4 minuty w przypadku średnio rzadkiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Steki Z Polędwicy O Grubości 1 Cala4 Steki Z Polędwicy O Grubości 1 Cala
(1-calowe) Steki Z Polędwicy(1-calowe) Steki Z Polędwicy
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Zdejmij mięso z patelni i zdejmij z ognia, aby ostygło przez minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Skropić przegrzebki odrobiną oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, doprawić solą i pieprzem. Rozgrzej patelnię i smaż przegrzebki od 2 do 3 minut z każdej strony, aż będą dobrze skarmelizowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Zagotuj 2 cale wody na średniej patelni do szparagów.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Ponownie postaw patelnię z mięsem na średnim ogniu i dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Dodać szalotkę, czosnek i smażyć 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
7
Dodaj słodki wermut i zredukuj o połowę, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
WermutWermut
8
Dodaj masło na patelnię, aby zakończyć sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
9
Do wrzącej wody dodać szparagi. Gotuj 2 do 3 minut, wyjmij i dopraw sokiem z cytryny, kropką oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
10
Połóż każdy stek z polędwicy na talerzu i polej wierzch sosem Manhattan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z PolędwicyStek Z Polędwicy
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
11
Podawaj 2 przegrzebki na stekach i udekoruj szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
12
Obok podawaj szparagi.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to moje ulubione steki z polędwicy. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Taittinger Brut La Francaise z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
Taittinger Brut La Francaise
Taittinger Brut La Francaise
Szampan ten jest mieszanką około 30 winnic Chardonnay i Pinot Noir, odpowiednio 40% i 60% całości, z kilku zbiorów doskonale dojrzałych winogron.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia39
Magazyn