Seksowne surfowanie i darń: smażone przegrzebki i steki z polędwicy z sosem Manhattan
Przepisów na dania główne nigdy za wiele, więc wypróbuj Seksowne Surf and Turf: smażone przegrzebki i steki z polędwicy z sosem Manhattan. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis zawiera 597 kalorii, 60 g białka i 34 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 osobom. Za 9,04 USD za porcję ten przepis pokrywa 36% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka czosnku, przegrzebków morskich, szczypiorku i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. 35 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest idealny na walentynki. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 91%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Surf 'n' Turf Polędwica, Turf 'n' Surf z makaronem z sosem pesto i Surf and Turf z sosem koperkowym i chutneyem cebulowym.
Instrukcje
1
Skrop steki odrobiną oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, aby lekko je pokryły. Zdobądź gorącą patelnię z powłoką nieprzywierającą i dodaj mięso. Gotuj 3 minuty z każdej strony w przypadku średnio rzadkiego, 4 minuty w przypadku średnio rzadkiego.
Skropić przegrzebki odrobiną oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, doprawić solą i pieprzem. Rozgrzej patelnię i smaż przegrzebki od 2 do 3 minut z każdej strony, aż będą dobrze skarmelizowane.
Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to moje ulubione steki z polędwicy. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Taittinger Brut La Francaise z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
Taittinger Brut La Francaise
Szampan ten jest mieszanką około 30 winnic Chardonnay i Pinot Noir, odpowiednio 40% i 60% całości, z kilku zbiorów doskonale dojrzałych winogron.