Ryba gotowana w piekarniku w oliwie z oliwek

Ryba gotowana w piekarniku w oliwie z oliwek
Ryba gotowana w piekarniku w oliwie z oliwek to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Na 11,3 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 53g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 357 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz kapary, pietruszkę płaską, filety z halibuta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Ryba gotowana w piekarniku w oliwie z oliwek, Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, oraz Pieczona flądra z czosnkiem i oliwą z oliwek.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 121°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Połowę kaparów posiekać i osuszyć rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaparyKapary
RybyRyby
3
Posypać rybę 1 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu i odstawić 10 minut w temperaturze pokojowej. Ułóż połowę plasterków cytryny w 1 warstwie w 8-calowym szklanym naczyniu do pieczenia i ułóż ryby w 1 warstwie nad cytryną. Top z wszystkich kaparów, Pozostałe plastry cytryny, i 3 łyżki natki pietruszki, następnie wlać olej na rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
KaparyKapary
PieprzPieprz
CytrynaCytryna
RybyRyby
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
4
Piec w środku piekarnika, odkryte, aż ryby tylko płatki i jest gotowane przez, o 1 do 1 1/4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Podawać ryby z plasterkami cytryny, kaparami i oliwą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaparyKapary
CytrynaCytryna
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Posypać pozostałą łyżką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia99
Magazyn