Ryba gotowana na parze z imbirem
Ryba gotowana na parze z imbirem może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Jedna porcja tego dania zawiera około 36g białka, 14g tłuszczu i w sumie 298 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatarian przepis służy 4 i kosztuje $5.12 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i podnieś czosnek, szalotki, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Z łyżką wynik 73%, to danie jest dobre. Podobne przepisy obejmują Ryba gotowana na parze z imbirem, Ryba Gotowana Na Parze Z Imbirem, oraz Gotowana na parze cała ryba z szalotką i imbirem.
Instrukcje
Ustaw duży bambusowy lub metalowy kosz do gotowania na parze na patelni z gotującą się wodą na średnim ogniu.
Zmiażdż plastry imbiru płaską stroną noża.
Umieść czosnek i połowę imbiru i szalotki na talerzu, który zmieści się w parowniku. Kilkakrotnie nacinaj skórę ryby nożem; dopraw solą i pieprzem.
Połóż rybę skórą do góry na talerzu, skrop 2 łyżeczkami oleju sezamowego i posyp cukrem.
Wymieszaj sos sojowy i wino ryżowe i polej rybę.
Przykryj i gotuj rybę na parze, aż się ugotuje, 6 do 12 minut, w zależności od grubości. Ostrożnie wyjmij płytę grzejną.
Dodaj groszek śnieżny do parowca, dopraw solą, przykryj i gotuj do jasnozielonego, 1 do 2 minut.
Rybę przełożyć na półmisek, na wierzch wyłożyć łyżką soki i posypać pozostałymi szalotkami.
Rozgrzej pozostałe 2 łyżeczki oleju sezamowego i oleju arachidowego na patelni na dużym ogniu.
Dodaj pozostały imbir i gotuj, aż zacznie się brązowieć.
Polej rybę gorącym olejem.
Zdjęcia Antonis Achilleos
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Ryba działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. MacMurray Ranch Russian River Pinot Noir z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
MacMurray Ranch Russian River Pinot Noir
Nasze MacMurray Ranch 2012 Russian River Valley Pinot Noir otwiera się aromatami lawendy i boysenberry, które ustępują miejsca smakom ciemnej wiśni i granatu. To soczyste wino ma jedwabiste odczucie w ustach, otoczone subtelnymi nutami dębu z beczki.