Ritortelli alla Fiorentina
Przepis na Ritortelli alla Fiorentina można przygotować w około 20 minut . Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 157 kalorii . Ten przepis służy 4 osobom. Za 43 centy za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soku pomarańczowego, jajek, cukru kryształu i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten uzyskał niezbyt spektakularny wynik łyżką wynoszący 23% . Podobne przepisy to Polpette alla Fiorentina , Bisteccan alla Fiorentina i Sea Bass alla Fiorentina .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
W średniej wielkości misce drewnianą łyżką wymieszaj jajka, mąkę i mleko. Kontynuuj mieszanie, w razie potrzeby włączając trzepaczkę, aż mieszanina stanie się jednorodna. Można także użyć miksera elektrycznego wyposażonego w trzepaczkę.
Na 8-calowej patelni na dużym ogniu rozpuść masło, gotuj, aż się spieni. Delikatnie wlej całą masę jajeczną na raz i smaż jak frittatę, początkowo mieszając, aż jajka zaczną się ścinać, a następnie poczekaj, aż mieszanina opadnie na patelnię i smaż, aż spód będzie złotobrązowy.
Na środek frittaty dodaj szczyptę cukru, szczyptę cynamonu i połowę soku pomarańczowego.
Zwiń frittatę jak omlet i ułóż w naczyniu do pieczenia. Posyp pozostałym cukrem, pozostałym cynamonem i polej pozostałym sokiem pomarańczowym.
Wstawić do piekarnika i piec, aż sok i przyprawy utworzą złotą skórkę, około 5 minut. Pokrój na 4 części i podawaj na gorąco.