Risotto z warzywami wiosennymi i wędzoną szynką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 439 kalorii, 16G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 2,55 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka wina, szparagów, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać ryż arborio można śledzić to danie główne z Czekoladowy Pudding Ryżowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. To będzie hit w Twoim Wiosna wydarzenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Risotto z warzywami wiosennymi, Risotto z kurczakiem z warzywami wiosennymi, oraz Szafranowe Risotto z puree z rukoli i warzywami wiosennymi –.
Instrukcje
1
Fasolę gotować we wrzącej wodzie przez 1 minutę; odcedzić. Fasolę zanurzyć w lodowatej wodzie; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Fasola
2
Usunąć twarde zewnętrzne skórki z fasoli; wyrzucić Skórki. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola
3
Doprowadzić 2 szklanki wody do wrzenia w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Dodaj szparagi na patelnię; gotować 4 protokół lub do chrupiące-miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szparagi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Szparagi wyjąć z patelni łyżką szczelinową; spłukać pod zimną wodą. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szparagi
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Patelnia
6
Dodać bulion do wrzącej wody; zmniejszyć ogień. Utrzymuj ciepło na małym ogniu. Rezerwa 3/4 mieszanka bulionu szklanki; zachować ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Woda
7
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
8
Dodaj cebulę i szynkę na patelnię; gotować 10 minut lub aż cebula będzie miękka, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Szynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Dodać ryż; gotować 2 minuty, często mieszając. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej. Wymieszać z winem i gotować 2 minuty lub aż płyn prawie się wchłonie, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż
Wino
10
Dodaj pozostałą mieszaninę bulionu, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 25 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
11
Wymieszać z groszkiem, zarezerwowaną fasolą i zarezerwowanymi szparagami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szparagi
Fasola
Groch
12
Dodaj zarezerwowaną mieszaninę bulionu 3/4 szklanki, mieszając, aż ciecz zostanie wchłonięta (około 4 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
13
Wyjąć z ognia; wymieszać w 1/2 szklanki sera, śmietany, masła, soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Ser
Pieprz
Krem
Sól
14
Umieść około 1 filiżanki risotto w każdej z 6 płytkich misek; posypać każdą porcję 2 łyżeczkami pozostałego sera.