Przepis szpinak i pieczarkowe Ravioli można zrobić w około 2 godziny i 15 minut. Jedna porcja zawiera 982 kalorii, 33g białka, oraz 65g tłuszczu. Ten przepis serwuje 2 i kosztuje 5,85 USD za porcję. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Mieszanka oliwy z oliwek, szpinaku, czosnku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest lubiany przez 11 smakoszy i kucharzy. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 94%. Ten wynik jest ogromny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Pieczarkowe Ravioli, Pieczarkowe Ravioli z Pesto, oraz Ravioli Z Dzikich Grzybów.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Na dużej patelni do smażenia podgrzej 1/4 szklanki oliwy z oliwek. Prawie paląc, dodaj grzyby i dopraw solą i pieprzem. Gotuj, aż cały płyn wyparuje z grzybów, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Grzyby
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodaj szpinak i gotuj przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak
4
Zdejmij z ognia i umieść mieszaninę w misce robota kuchennego. Pulsuj, aż uzyskasz grubą teksturę.
mieszanina wody. Za pomocą łyżki stołowej ułóż 4 porcje nadzienia na każdym opakowaniu 2 w pierwszym rzędzie i 2 w drugim 1-calowym odstępie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
9
Umieść kolejne opakowanie bezpośrednio na górze, dociskając wypełnienie i uszczelniając krawędzie. Za pomocą karbowanego noża do ravioli Wytnij kwadraty ravioli. Każde wypełnione opakowanie da 4 ravioli, co daje w sumie 12 ravioli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ravioli
10
Połóż ravioli na posypanej mąką blasze do pieczenia i przykryj lnianym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ravioli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
11
W dużym garnku zagotuj 4 litry osolonej i naoliwionej wody. Ostrożnie dodaj małe partie ravioli, około 3 do 4 na raz. Zapobiegnie to stłoczeniu się w doniczce i sklejaniu się. Gotuj przez 2 do 3 minut. Za pomocą Sitka pająka ostrożnie wyjmij ravioli i umieść na talerzu. Namiot z folią, aby utrzymać ciepło i kontynuować gotowanie pozostałych ravioli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ravioli
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Folia Aluminiowa
Garnek
12
Na patelni do smażenia podgrzej pozostałą 1/4 szklanki oliwy z oliwek. Prawie paląc, dodaj posiekane grzyby i smaż do miękkości, a większość płynu wyparuje, około 8 minut. Ostrożnie wlej sos pomidorowy i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy
Grzyby
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
13
Podziel ravioli na 2 talerze do serwowania. Na wierzch polać grzybowym sosem pomidorowym i posypać parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy
Grzyby
Parmezan
Ravioli
14
W dużym garnku rozgrzej olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
15
Dodaj cebulę i czosnek i smaż, aż będą miękkie i przezroczyste, około 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Cebula
16
Dodaj seler i marchewkę i dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Marchew
Seler
17
Smaż, aż wszystkie warzywa będą miękkie, około 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
18
Dodaj pomidory i liście laurowe i gotuj bez przykrycia na małym ogniu przez 1 godzinę lub do uzyskania gęstej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Pomidor
19
Usuń liście laurowe i sprawdź, czy nie ma przypraw. Jeśli sos nadal ma kwaśny smak, dodaj niesolone masło, po 1 łyżce stołowej, aby dopełnić smaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło Niesolone
Liście Laurowe
Przyprawy
SOS
20
Dodaj 1/2 sosu pomidorowego do miski robota kuchennego. Przetwarzaj do uzyskania gładkości. Kontynuuj z pozostałym sosem pomidorowym.
Jeśli nie używasz całego sosu, pozwól mu całkowicie ostygnąć i wlej 1 do 2 filiżanek porcji do plastikowych torebek zamrażarki. To zamarznie do 6 miesięcy.
Chianti, Verdicchio i Trebbiano to świetny wybór na Ravioli. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować, jest Taittinger Brut La Francaise ( Magnum). Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 160 dolarów.
Taittinger Brut La Francaise (Magnum)
Ten szampan jest mieszanką około 30 winnic Chardonnay i Pinot Noir, odpowiednio 40% i 60% całości, z kilku zbiorów doskonale dojrzałych winogron.