Ravioli z ricottą i wanilią z sosem miętowo-pomarańczowym
Ravioli z ricottą i wanilią z sosem miętowo-pomarańczowym zajmuje od początku do końca około 40 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 22 g białka, 17 g tłuszczu i łącznie 641 kalorii. Ten przepis służy 6 osobom. Za 2,32 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 5 fanów. Mieszanka ravioli, skórki pomarańczowej, cukru i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 33%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Ravioli nadziewane fasolą fava, ricottą i miętą z sosem z brązowego masła, Ravioli z buraków nadziewane ricottą, kozim serem i miętą oraz Ravioli wieprzowe z dipem limonkowym i octem słodowym Sos.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
* Można znaleźć na specjalistycznych rynkach azjatyckich.
Olej roślinny, do smażenia
W małej misce połącz ser ricotta, cukier, ekstrakt waniliowy, liście mięty i skórkę pomarańczową. Zeskrob ziarenka z laski wanilii i dobrze wymieszaj. Za pomocą pędzla do ciasta posmaruj krawędzie owijek naklejek ubitym jajkiem. Nałóż 1 łyżeczkę mieszanki ricotty na środek opakowania po naklejce. Złóż ciasto na nadzienie, tworząc kształt półksiężyca. Ściśnij krawędzie ciasta, aby je uszczelnić.
Do dużego rondla o grubym dnie wlej tyle oleju, aby wypełnić patelnię około jednej trzeciej wysokości.
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż termometr do smażenia włożony do oleju osiągnie temperaturę 375 stopni F. (Jeśli nie masz termometru, kostka chleba zrumieni się w ciągu około 3 minut.) Partiami smaż ravioli przez 30 sekund na z każdej strony na złoty kolor.
Odsączyć na ręcznikach papierowych.
W małym rondlu wymieszaj sok pomarańczowy i cukier na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając, aż cukier się rozpuści.
Zdejmij patelnię z ognia i pozostaw syrop do ostygnięcia na 20 minut. Wmieszaj posiekaną miętę.
Wlać sos do maczania w małej misce i podawać razem z ravioli.