Puree Ziemniaczane Chrzanowe Z Masłem Szczypiorkowym
Puree Ziemniaczane Chrzanowe z Masłem Szczypiorkowym to przepis bezglutenowy i wegetariański, zawierający lakto ovo, składający się z 4 porcji. Ta przystawka ma 436 kalorii, 5 g białka i 33 g tłuszczu na porcję. Za 76 centów za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup ciężką śmietanę, koszerną sól i pieprz, tymianek i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Będzie hitem na Twoim przyjęciu z okazji Święta Dziękczynienia. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 35% wyniku, co nie jest aż tak niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Puree Ziemniaczane Yukon Gold z masłem chrzanowym, Pieczone ziemniaki z chrzanem i szczypiorkiem oraz Stek smażony na patelni z masłem szczypiorkowo-chrzanowym.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Podgrzej ziemniaki w kuchence mikrofalowej zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
W małym rondlu rozgrzej 2 łyżki masła z gęstą śmietaną i gałązkami tymianku. Doprowadź do wrzenia, a następnie zdejmij z ognia.
Usuń gałązki tymianku i wyrzuć. Odłóż mieszaninę na bok.
W małej misce wymieszaj pozostałe 4 łyżki masła, szczypiorek i dopraw solą i pieprzem.
Mieszaj, aż dobrze się połączy.
Ziemniaki lekko rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków.
Dodajemy śmietanę, chrzan i dalej ucieramy do uzyskania pożądanej konsystencji. Nie mieszaj zbyt długo, bo ziemniaki staną się lepkie. Ziemniaki doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć do miski i posypać masłem szczypiorkowym.