Pudding Ryżowy Bombay Dream
Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,14 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 447 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz ryż mahatma basmati, odparowane mleko, prażone i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bombaj ryż z krewetkami, Bombaj krewetki Curry z ryżem kokosowym, oraz Deser Marzeń Z Budyniem Bananowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić ryż i 4 szklanki wody do wrzenia w dużym rondlu na średnim ogniu; zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 20 protokół.
Odcedzić ryż i wrócić do rondla.
Mleko i cukier wymieszać z ryżem. Gotować, odkryte, na małym ogniu 40 minut. Wymieszać z odparowanym mlekiem i zmielonym kardamonem. Gotować 5 minut.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z pistacjami.
Rozłóż budyń do naczynia do pieczenia 13 x 9 cali. Przykryć i schłodzić 1 do 24 godzin.
Podawać w miseczkach deserowych.
Dekorować, w razie potrzeby.