Pstrąg pieczony w piecu z ziemniakami
Pstrąg pieczony w piecu z ziemniakami to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 65 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 50 kalorii. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz gałązki rozmarynu, masło, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 8 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Ziemniaki Pieczone W Piecu, Ziemniaki Pieczone W Piecu, oraz Pieczone W Piecu Greckie Ziemniaki.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. odstaw 1 gałązkę rozmarynu i drobno posiekaj liście drugiego. W małej misce, połączyć posiekany rozmaryn i czosnek. Obficie doprawić solą i białym pieprzem.Olej duże naczynie do pieczenia. Ułóż połowę plastrów ziemniaka w rzędach na dole, lekko nakładając plastry i rzędy.
Posypać równomiernie jedną trzecią mieszanki czosnku, skropić 1 1/2 Tbs. oliwy z oliwek i kropki z 1 Tbs. masła.
Warstwa z pozostałymi plastrami ziemniaków, a następnie top z jedną trzecią mieszaniny czosnku, 1 1/2 Tbs. oleju, a pozostałe 1 Tbs. masło. Przykryć naczynie i piec przez 20 minut. Odkryć i kontynuować pieczenie, aż ziemniaki są prawie miękkie, o 20 minut więcej.
Wyjmij naczynie z piekarnika i ułóż rybę w jednej warstwie na ziemniakach.
Mżawka z pozostałych 1 Tbs. oliwę z oliwek i posypać pozostałą mieszaniną czosnku.
Połóż gałązkę rozmarynu na wierzchu. Powrót do piekarnika i piec, aż filety są nieprzezroczyste przez cały, o 10 protokół.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 10 minut przed podaniem bezpośrednio z naczynia do pieczenia.