Prosciutto-zawinięty halibut z sosem maślanym z szałwii
Prosciutto zawinięty halibut z sosem maślanym szałwiowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 302 kalorie. Na 6,25 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cytryny, filety z halibuta, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać cytryny można śledzić to danie główne z Blackberry Lemon Chess Pie z miodowym sosem Jumbleberry. Jak wygrałem Konkurs SF Food Wars-Pie or Die jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest dobre. Spróbuj Prosciutto-zawinięty Halibut z dyni letniej, Prosciutto i owinięte szałwią Mahimahi, oraz Halibut zawinięty w Prosciutto z brukselką i kapustą kuskus dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i podgrzej piekarnik do 204°. krojenie w poprzek, wyciąć sześć 1/4-calowych rund od środka jednej z cytryn. Powtórz z pozostałą cytryną. Wyciśnij sok z końców cytryn do małej miseczki (potrzebujesz 4 łyżeczki.) i odstawić. Ułóż cytrynowe rundy w lekko nakładających się parach na grubej blasze do pieczenia. Doprawić rybę solą i pieprzem. Na każdy filet nałóż po dwa liście szałwii, a następnie zawiń każdy filet plasterkiem prosciutto. Prosciutto powinno tworzyć pas, zamykając liście, ale pozostawiając rybę odsłoniętą na obu końcach.
Połóż jeden owinięty filet na każdej parze plasterków cytryny.
Piec, aż ryba jest gotowane przez (powinno płatki i być nieprzezroczyste w najgrubszej części), 15 do 20minut, w zależności od grubości filetów. Podczas gotowania ryby, roztopić masło w 10-calowej patelni na średnim ogniu.
Dodać pozostałe liście szałwii i gotować, obracając raz, aż liście są chrupiące i masło zaczyna brązowieć, o 7 protokół.
Dodaj 4 łyżeczki. sok z cytryny do masła i doprawić 1 / 4tsp. sól lub do smaku. Ułóż każdy filet (na plastrach cytryny) na każdym z sześciu talerzy obiadowych.
Wlać soki z ryby do sosu maślanego na patelni. W razie potrzeby podgrzej SOS. Łyżka trochę sosu i kilka liści szałwii na każdym filecie i podawać.
na bazie sześciu porcji, kalorii
39, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
2, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.