Pomidory faszerowane ryżem
Pomidory nadziewane ryżem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 363 kalorie, 7G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.37 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz parmezan, liście pietruszki, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Nadziewane pomidory z ryżem, Pomidory Nadziewane Ryżem, oraz Pomidory nadziewane krewetkami i ryżem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Ugotować ryż w średnim rondlu z wrzącej osolonej wody, mieszając okresowo, aż tylko gotowane przez, około 10 minut.
Drenaż. Ryż opłukać pod zimną bieżącą wodą. Odstaw ryż na bok.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Cut 1/2-calowy gruby plaster off górnej części każdego pomidora; rezerwy Topy pomidora.
Pokrój i zgarnij nasiona, miąższ i sok z każdego pomidora do małej miski. Rezerwa 1/4 szklanki soku pomidorowego i miąższu.
Oliwa dno 8 przez 8-calowe naczynie do pieczenia z 2 łyżki oliwy z oliwek.
W przygotowanym naczyniu umieść wydrążone pomidory.
Wrzucić ryż z zastrzeżonym sokiem pomidorowym i miąższu.
Dodać czosnek, bazylia, pietruszka, parmezan, pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek, sól i pieprz, do smaku.
Łyżkę mieszanki ryżu do wydrążonych pomidorów, lekko kopulując.
Posypać resztki farszu na dnie patelni.
Całość skropić oliwą z oliwek.
Umieścić zarezerwowane plastry pomidora na szczycie pomidorów.
Piec, aż ryż jest ogrzewany przez, o 20 protokół.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.