Polędwiczka Wieprzowa Malinowa
Polędwiczka wieprzowa malinowa może być tylko daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 278 kalorii, 36g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 2 i kosztuje 1,71 zł za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 20 minut. Mieszanka octu winnego, pieprzu cayenne, malinowych owoców do smarowania i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Malinowy sos BBQ Chipotle (z polędwicą wieprzową), Polędwiczka wieprzowa z sosem malinowym Dijon, oraz Grillowana polędwiczka wieprzowa z sosem Malinowo-Chipotle dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Pokrój polędwicę na osiem plasterków, około 1-1/4 cala. gruby.
Posypać pieprzem cytrynowym i cayenne. Na dużej patelni nieprzywierającej gotuj wieprzowinę na maśle na średnim ogniu przez 3-4 minuty z każdej strony lub do momentu, gdy soki będą klarowne.
Dodaj składniki sosu na patelnię. Gotuj i mieszaj przez 2-3 minuty lub do momentu, aż będą musujące i lekko zgęstnieją, skrobając, aby poluzować zarumienione kawałki.
Polecane wino: Pinot Noir, Malbec, Sangiovese
Pinot Noir, Malbec i Sangiovese to świetny wybór na polędwiczki wieprzowe. Lekkie ciało Pinot noir doskonale nadaje się do chudych kawałków, średnio treściwych sangiovese uzupełnia mięsiste sosy, gulasze i inne wieloskładnikowe potrawy, a pełne garbnikowe pary malbec z tłustymi kawałkami i grillem. Jednym z win, które można spróbować, jest Winnica Hahn Monterey Pinot Noir. Ma 4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Restauracje W Pobliżu Hahn Winery Monterey Pinot Noir
Hahn Winery 2008 Pinot Noir jest żywy, ale elegancki z odcieniem przypominającym płatki róż i nosem aromatów truskawek, przypraw i kwiatów. Przyjemne smaki śliwki i ciemnej wiśni przepływają przez podniebienie, mieszając się z akcentami czarnego pieprzu i dębu. Dojrzałe owoce są zrównoważone pikantną, chłodną kwasowością i gładkimi, jedwabistymi taninami.Ten przyjazny dla żywności Pinot Noir może być podawany z szeroką gamą potraw. Ciesz się nim z kurczakiem z kozim serem i suszonymi pomidorami, grillowanym łososiem z ziołowym orzo lub prostą pizzą grzybową.