Polski Chleb Żytni Na Zakwasie

Polski Chleb Żytni Na Zakwasie
Polski chleb żytni na zakwasie jest Wegetariańskie przepis z 3 porcjami. Jedna porcja zawiera 1755 kalorii, 60g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 227 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką sól, mąkę żytnią, mąkę chlebową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 98%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Polski Chleb Żytni Na Zakwasie, Duński Chleb Żytni, oraz Duńska Owsianka Żytnia (Øllebrød).

Instrukcje

1
W nocy przed zrobieniem chleba, w średniej wielkości misce do mieszania, rozpuść jedno opakowanie drożdży i cukier w 2 szklankach wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
2
Odstawić, aż kremowy, o 10 protokół. Mieszaj mąkę żytnią, aż mieszanina będzie gładka. Przykryć i odstawić na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka żytniaMąka żytnia
3
Następnego dnia rozpuść Pozostałe opakowanie drożdży w maślance.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
4
Dodać mieszankę mąki żytniej, sodę oczyszczoną, sól, 4 szklanki mąki chlebowej i wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
Mąka żytniaMąka żytnia
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Dodaj pozostałe 4 szklanki mąki chlebowej, 1/2 szklanki na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu (może nie trzeba dodawać całej mąki). Gdy ciasto stanie się gładką i spójną masą, przekręć je na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniataj, aż stanie się gładkie i elastyczne, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
6
Posypać kminek na ciasto i ugniatać je, aż będą równomiernie rozłożone w całym cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
7
Lekko naoliwić dużą miskę do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
8
Umieść ciasto w misce i obróć, aby pokryć olejem. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić w ciepłe miejsce na około 1 godzinę lub aż objętość podwoi się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
10
Ciasto przełożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i podzielić na trzy części. Uformuj każdy kawałek na bochenek i umieść w 3 lekko nasmarowanych patelniach do chleba o wymiarach 9x5 cali. Przykryć i odstawić do prawie dwukrotnie, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
11
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez około 35 minut lub aż dno bochenków zabrzmi pusto po naciśnięciu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia61
Magazyn