Plantany w sosie pokusa
Plantany w sosie Temptation może być tylko sos, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 185 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 47 centów za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz olej roślinny, plantany, mielone goździki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Plantany z sosem Sweet ' N Hot, Tostones (dwukrotnie Smażone zielone plantany) z sosem Kolendrowo-czosnkowym jogurtowym, oraz Patacones Con Hogao (smażone plantany w stylu kolumbijskim z sosem pomidorowo-cebulowym) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować plantany, podgrzać 1 łyżeczkę oleju na średniej patelni pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj 1 Puchar plantany; gotować 2 minuty z każdej strony lub aż złoty kolor.
Usuń plantany; powtórz procedurę z 1 łyżeczką oleju i pozostałymi plantanami. Odstawić.
Aby przygotować sos, umieścić cukier w ciężkim rondlu na średnim ogniu; gotować, aż cukier się rozpuści, mieszając w razie potrzeby, aby rozpuścić cukier równomiernie (około 9 minut).
Połącz wodę z octem; ostrożnie dodaj mieszaninę octu do cukru, stale mieszając (mieszanina energicznie bąbelkuje). Gotować przez 2 minuty lub aż cukier się rozpuści.
Dodaj 1 1/2 łyżeczki skórki, cynamon i goździki; zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej. Gotować 25 minut lub aż mieszanina jest zmniejszona do 1 szklanki. Wymieszać z plantanami; gotować przez 2 minuty lub do całkowitego ogrzania, sosem łyżeczkowym na plantanach. Wymieszać z masłem i podgrzewać do rozpuszczenia.
Dekorować 1/2 łyżeczki skórki.