Placki Ziemniaczane
Placki ziemniaczane mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 140 kalorii. Ten przepis służy 9. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 114 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Mieszanka haszyszu brązowe ziemniaki, jajka, oliwa z oliwek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kotlety Ziemniaczane (Nadziewane Mięsem Indyjskie Naleśniki Ziemniaczane), Chrupiące Placki Ziemniaczane (Placki Ziemniaczane), oraz Placki Ziemniaczane.
Instrukcje
W dużej misce dokładnie wymieszać jajka, zieloną cebulę, ziemniaki, mąkę, proszek do pieczenia, sól i pieprz.
Ciepło 10-calowa Patelnia żeliwna lub duża patelnia na średnim ogniu. Płaszcz dno patelni z 1 łyżką oliwy z oliwek.
Scoop heaping tablespoonfuls mieszaniny ziemniaków na patelni; użyj Pancake turner spłaszczyć do kształtu naleśnika. Gotować około 3 protokół z każdej strony, aż głęboki złoty kolor i chrupiące. Upewnij się, że patelnia jest w pełni pokryta olejem przed każdą porcją.
Podawać na ciepło z kwaśną śmietaną lub musem jabłkowym.