Placki tortowe z jagodami
Funt placki ciasto z jagodami jest bezglutenowe deser. Jedna porcja zawiera 125 kalorii, 1G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 32. Ten przepis od Epicurious ma 3 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka bitej śmietany, cukier, Funt ciasto mix, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Z łyżeczką wynik z 7%, to danie jest improvable. Podobne przepisy to Placki tortowe z jagodami, Tort z grilla z jagodami, oraz Ciasto cytrynowe z mieszanymi jagodami.
Instrukcje
Piec każdy Funt ciasto na patelni Bochenek zgodnie ze wskazówkami opakowania. Pozostawić do ostygnięcia. Używając dużego ząbkowanego noża, przyciąć skórkę ze wszystkich stron ciasta, aby uzyskać równomierny prostokąt. Pokrój prostokąt na pół wzdłuż, a następnie wyciąć każdy kawałek na pół wzdłuż.
Każdy długi przekrój przeciąć trzy razy w poprzek, aby wykonać 16 małych kwadratów. Powtórz z drugim bochenkiem.
Za pomocą małego ząbkowanego noża wytnij kwadrat od środka każdej kostki, pozostawiając 1/2-calową ścianę wokół krawędzi.
Ostrożnie wyjmij wycięte sekcje, upewniając się, że na dnie pozostawia się wystarczająco dużo ciasta, aby utrzymać nadzienie.
Umieść kwadraty na blasze do pieczenia bez podszewki.
Górne krawędzie placków ciasta posmarować roztopionym masłem za pomocą pędzla do ciasta.
Umieścić pod brojlerem na kilka minut, aż lekko tosty, upewniając się, aby uważnie obserwować-kwadraty brązowy szybko.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Mogą one być wykonane do 2 dni wcześniej. W przypadku przechowywania, kwadraty ciasta funta można przenieść do hermetycznych pojemników lub umieścić blisko siebie na blasze do pieczenia i przykryć folią i przechowywać w lodówce.
Umieść śmietanę do ubijania w misce elektrycznego miksera i ubijaj, aż uformują się miękkie szczyty.
Powoli dodawać cukier i ubijać, aż będzie lekko sztywny.
Na każdy kwadrat ułożyć łyżkę bitej śmietany, posypać pokrojonymi i pełnymi jagodami i podawać.