Pizza z marynowanymi pomidorami i Capicolą
Pizza z marynowanymi pomidorami i Capicolą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na $2.99 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 540 kalorii. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Udaj się do sklepu i odbierz ciasto na pizzę, oregano, pieprz i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest solidne. Spróbuj Makaron brokułowy z Capicolą, Indyk, Figi I Capicola Panini, oraz Pizza Pesto ze świeżymi pomidorami i Mozzarellanem oraz doskonały Pizzan w domu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej kamień do pizzy lub obficie naolij dużą blachę do pieczenia. W małej misce połącz pomidory z 2 łyżkami oliwy z oliwek i czosnkiem, oregano i pokruszoną czerwoną papryką.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj lub rozciągnij ciasto do szorstkiej 14-calowej rundy.
Ciasto przełożyć na obraną mąką skórkę do pizzy lub blachę ciastek bez oprawek lub na naoliwioną blachę do pieczenia.
Ułóż pomidory na pizzy w lekko nakładających się koncentrycznych kręgach, pozostawiając 1-calową granicę ciasta.
Umyj Brzeg pozostałą 1 łyżeczką oliwy z oliwek. Pokruszyć kozi ser na pomidory, łyżka pozostałej marynaty na wierzchu i układać capicola w koncentrycznych kręgach na wszystkich.
Przesuń pizzę na gorącym kamieniu, Jeśli za pomocą, i piec przez około 10 minut na kamieniu lub 16 minut na blasze do pieczenia, aż skorupa jest złoty i capicola jest skwierczący.
Przenieś pizzę do stelaża i pozostaw do ostygnięcia przed podaniem.
Rekomendacja wina: pomidory i szynka na tej pizzy wymagają prostej kalifornijskiej Czerwieni, takiej jak Preston Faux z 1997 lub Qup Syrah z 1997.