Pizza z bazylią i trzema serami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj Pizzana z bazylią i trzema serami na cienkim cieście. To danie główne ma 330 kalorii, 18g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka ciepłej wody, mąki, miodu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Cienka Skórka Dwa Serki Biała Pizza, Auberge Chorizo, kozi ser i cebula Pizza-cienka skórka, oraz Pizza Cienka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, rozpuścić miód i drożdże w 1/2 szklanki ciepłej wody w dużej misce; odstawić 5 minut. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać 1 szklankę mąki i soli do mieszaniny drożdży; mieszać, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 6 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk (ciasto będzie lekko lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i schłodzić 1 godzinę.
Umieść jeden stojak piekarnika w środkowym ustawieniu. Umieść inny stojak w najniższym ustawieniu i umieść blachę do pieczenia bez obręczy na Dolnym stojaku. Rozgrzej piekarnik do 50
Rozwałkuj ciasto na 13-calowe koło (o grubości około 1/4 cala) na lekko posypanej mąką powierzchni.
Ciasto ułożyć na blasze do pieczenia obsypanej mąką kukurydzianą. Zagniataj krawędzie ciasta palcami, aby utworzyć krawędź.
Wyjmij rozgrzaną blachę do pieczenia z piekarnika; zamknij drzwi piekarnika. Wsuń ciasto na rozgrzaną blachę do pieczenia, używając szpatułki jako przewodnika.
Piec na najniższym stojaku piekarnika na 500 przez 5 minut.
Rozłóż pikantny sos do pizzy w równej warstwie na skorupie, pozostawiając granicę 1/4 cala.
Połączyć mozzarellę i ricottę; posypać równomiernie sosem. Wierzch z parmezanem.
Piec na środkowym stojaku dodatkowe 10 minut lub aż skorupa jest złoty brąz i topi się ser.