Pizza alla Ferrovia
Pizzan alla Ferrovia może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 817 kalorii, 34g białka, oraz 47 g tłuszczu każdy. Na 2,84 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka cebuli, patelnia, płatki pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, co jest dobre. Podobne przepisy to Pizza z pieczonych buraków (Pizzan alla Barbabietolan Arrostito), Pizza z kiełbasą (Pizzan alla Salsiccia), oraz Pizzan alla Bismark - z jajkami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 424 stopni F.
Czystą powierzchnię roboczą lekko odkurzyć mąką.
Umieść całe ciasto na powierzchni, rozłóż je i spłaszcz palcami lub wałkiem do ciasta, aż utworzysz duży prostokąt(około 12 cali na 15 cali i 1/4 cala do 3/8 cala grubości). Pył arkusz patelni z mąką i umieścić ciasto na patelni, rozciągając go, aby dotrzeć do wszystkich stron. Za pomocą łyżki kuchennej wygładzić cienką warstwę sosu pomidorowego na cieście do pizzy aż do krawędzi.
Umieść mozzarellę i pokruszonego tuńczyka na całym prostokącie.
Posypać ostrą papryką i piec 20 minut, lub aż złoty kolor na dnie i ser topi.
Wyjąć i podawać natychmiast.
Podsmażyć cebulę i czosnek w oliwie z oliwek na średnim ogniu, aż półprzezroczyste, ale nie Brązowy (o 10 protokół).
Dodać tymianek i marchewkę i gotować 5 minut więcej.
Dodaj pomidory. Doprowadzić do wrzenia, obniżyć ogień tylko bulgotanie, mieszając od czasu do czasu przez 30 minut. Doprawić solą do smaku.
Podawać natychmiast lub odstawić do dalszego użycia. Sos można przechowywać w lodówce do tygodnia lub zamrażać do 6 miesięcy.