Pikantny kurczak, bakłażan i karmelizowana cebula quesadilla, podawane z mieszanym pomidorowym smakiem

Pikantny kurczak, bakłażan i karmelizowana cebula quesadilla, podawane z mieszanym pomidorowym smakiem
Pikantny kurczak, bakłażan i karmelizowana cebula Quesadilla, podawana z mieszanym pomidorowym smakiem może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na przystawki. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 842 kalorie, 27g białka, oraz 43g tłuszczu każdy. Na $4.09 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 30 minut. Udaj się do sklepu i odebrać ancho chile proszek, sól i pieprz, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać mąkę tortille można śledzić to danie główne z Chipsy Z Cukrem Cynamonowym jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest solidne. Spróbuj Kurczak Karmelizowana Cebula Quesadilla, Quesadilla z kurczaka z wędzonego pomidora i sosem maślanym, oraz Pikantny Pomidorowo-Cebulowy Smak dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W blenderze połącz składniki marynaty i zmiksuj na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Umieść kurczaka w średniej misce, zalej marynatą, przykryj i przechowuj w lodówce przez 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Dodać cebulę i gotować, aż miękkie i karmelizowane, o 20 do 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
5
Dodać ocet balsamiczny i kolendry i gotować przez 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
6
Rozgrzej patelnię grillową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami SpożywczymiGotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
7
Bakłażana posmarować olejem po obu stronach i doprawić solą i pieprzem do smaku. Grill przez 2 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Zdjąć i grubo posiekać.
9
Rozgrzej patelnię grillową na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami SpożywczymiGotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
10
Kurczaka wyjąć z marynaty i doprawić solą i pieprzem do smaku. Grill przez 4 do 5 minut z każdej strony, aż gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
11
Pozostaw na 5 minut i pokrój cienko na ukos. Odstawić.
12
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
13
Umieść 6 tortilli na dużej nie nasmarowanej blasze do pieczenia. Ser, kurczaka, cebulę i bakłażana podzielić na 6 tortilli i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
14
Stos tortille zrobić trzy tortille 2 warstwy i góry z pozostałych 3 tortille.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
15
Umyj blaty oliwą z oliwek i posyp pudrem ancho chile.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's® – Bez Dodatku SoliSos Pomidorowy Hunt's® – Bez Dodatku Soli
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
16
Piec przez 8 do 12 minut, lub aż tortille są lekko chrupiące i ser topi.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
17
Pokroić w ćwiartki i udekorować
18
Salsa Pomidorowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
19
Połącz wszystkie składniki w średniej misce i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Składniki

8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyAncho chile proszekAncho chile proszek2(zima)1 duży bakłażan, obrany i pokrojony w 1/2-calowe rundy (potrzebujesz co najmniej 8 rund)1 duży bakłażan, obrany i pokrojony w 1/2-calowe rundy (potrzebujesz co najmniej 8 rund)8pomidory koktajlowe, ćwiartowanepomidory koktajlowe, ćwiartowane1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)drobno posiekana kolendradrobno posiekana kolendra3(zima)posiekana kolendraposiekana kolendra3(zima)drobno posiekana kolendradrobno posiekana kolendra98-caloweTortille z mąkiTortille z mąki2goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany3goździkiczosnek grubo posiekanyczosnek grubo posiekany1jalapeno, drobno posiekanejalapeno, drobno posiekane2jalapenos, grubo posiekanejalapenos, grubo posiekane1Japoński bakłażan, pokrojone wzdłuż na 1/4-calowe grube plastryJapoński bakłażan, pokrojone wzdłuż na 1/4-calowe grube plastry596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok z limonkiświeży sok z limonki1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitarty Monterey jacktarty Monterey jack596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOliwa z oliwekOliwa z oliwek8pomidory z czerwonej gruszki, połówkipomidory z czerwonej gruszki, połówki8pomidory z żółtej gruszki, połówkipomidory z żółtej gruszki, połówki2largesczerwona cebula, drobno pokrojonaczerwona cebula, drobno pokrojona8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i pieprzSól i pieprz8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz454Orzechy dowolne (posiekane)pierś z kurczaka bez kości, bez skórypierś z kurczaka bez kości, bez skóry1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitarty Biały cheddartarty Biały cheddar8pomidory koktajlowe żółte, ćwiartowanepomidory koktajlowe żółte, ćwiartowane

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie.
Pinot Noir został wyprodukowany i butelkowany przez Folk Machine winery i producenta wina Kenny Likitprakong.
Pinot Noir został wyprodukowany i butelkowany przez Folk Machine winery i producenta wina Kenny Likitprakong.
The Pinot Noir was produced and bottled by The Folk Machine winery, and winemaker Kenny Likitprakong.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia21
Magazyn