Pikantna Jagodowo-Cytrusowa Marmolada
Pikantna Marmolada jagodowo-cytrusowa może być tylko przyprawą, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 33 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 55 i kosztuje 7 centów za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka jagód, pieprzu, pomarańczy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 8%, co jest improwizowalne. Spróbuj Marmolada z trzema cytrusami, Marmolada Z Pomidorów Cytrusowych, oraz Cytrusowo-Marmoladowy Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój skórki z owoców cytrusowych w cienkie paski. Odstawić.
Wyciśnij sok i miąższ z pomarańczy, cytryny i limonki do miski. Odstawić.
W rondlu zagotuj paski skórki, 2 szklanki wody i czerwoną paprykę. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 25 minut lub aż płukania są bardzo delikatne.
Do rondla dodaj jagody, cukier, miąższ cytrusowy i sok. Doprowadzić do pełnego wrzenia toczenia; gotować, odkryte i mieszając często, 15 minut lub aż żel tworzy.
Usuń z ciepła; odtłuść dowolną pianę.
Wlać gorącą mieszaninę natychmiast do gorących, wysterylizowanych słoików, napełniając do 1/4 cala od góry.
Usunąć pęcherzyki powietrza; wytrzeć obręcze słoika. Przykryj od razu metalowymi pokrywkami i przykręć opaski.
Proces we wrzącej łaźni wodnej 10 minut.
*2 szklanki mrożonych borówek, rozmrożone, można zastąpić.