Piersi z kurczaka nadziewane ricottą i szpinakiem
Przepis na piersi z kurczaka nadziewane ricottanem i szpinakiem można przygotować w około 1 godzinę i 15 minut . Ta przystawka ma 608 kalorii , 56 g białka i 34 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 osobom. Za 3,55 USD za porcję ten przepis pokrywa 40% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 157 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby to ponownie. Jest to dobra opcja jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i pierwotnej . Ten przepis z Allrecipes wymaga soli i pieprzu, szpinaku, sosu pomidorowo-bazyliowego i sera ricotta. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 94% , to danie jest niesamowite. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Piersi z kurczaka nadziewane ricottą , Piersi z kurczaka nadziewane ricottą i szynką oraz Piersi z kurczaka nadziewane ricottą, grzybami i ziołami .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Piersi z kurczaka doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Rozcięcie z boku do nadziewania; odłożyć na bok.
W średniej misce wymieszaj ricottę, szpinak, czosnek, jajka i 3/4 sera.
Dobrze wymieszaj i napełnij każdą pierś 1/4 mieszanki; zabezpiecz wykałaczkami i umieść nadziewane piersi w lekko natłuszczonym naczyniu do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali.
Całość polej sosem i posyp pozostałym serem.
Piec w temperaturze 175 stopni C przez 45 do 60 minut lub do momentu, aż kurczak będzie ugotowany i soki będą klarowne.