Pieczony łosoś z puree koperkowym

Pieczony łosoś z puree koperkowym
Pieczony łosoś z puree koperkowym to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na 4,82 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 672 kalorie, 43g białka, oraz 27 g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz filety z łososia, koperek, śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Niewiele osób lubiło to danie główne. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Pieczony łosoś i ziemniaki z koperkiem, Koperek Puree Ziemniaczane, oraz Puree ziemniaczane z maślanką i koperkiem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść ziemniaki w dużym garnku, przykryj wodą i dodaj 1 łyżkę. sól. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż ziemniaki będą miękkie, o 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Podczas gotowania ziemniaków wyłożyć blachę do pieczenia za pomocą wytrzymałej folii aluminiowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Filety z łososia umieścić na folii, od strony skóry w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Posmarować olejem i posypać solą i pieprzem. Pieczeń, aż tylko nieprzezroczyste w centrum, 14 do 16 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Wyjąć z piekarnika i luźno namiot z folią, aby utrzymać ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
7
Odcedzić ziemniaki i wrócić do garnka. Rozgnieść na małym ogniu, aż będzie gładka. Wymieszać z kwaśną śmietaną, mlekiem i koperkiem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
ZiemniakZiemniak
KoperKoper
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Podawać natychmiast z łososiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Rezerwowy Chardonnay 7cellars Elway z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
Elway ' s Reserve Carneros Chardonnay 2018 jest dobrze zbilansowany, prezentując ostre smaki owoców tropikalnych, jabłek i gruszek z lekkimi elementami kwiatowymi. Nuty wanilii dopełniają gładkie, utrzymujące się dębowe wykończenie.Połącz to chrupiące wino z lekkimi potrawami, takimi jak plastry owoców i serów, sałatka z makaronem cytrynowym, pieczony kurczak z ziołami lub budyń waniliowy.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia89
Magazyn