Pieczony Kurczak Z Sosem Balsamicznym
Przepis na Pieczonego Kurczaka z Sosem Balsamicznym można przygotować w około 3 godziny i 15 minut. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 1,33 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 28 g białka, 27 g tłuszczu i łącznie 372 kalorie. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 104 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, paleolitycznej i pierwotnej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką rosół z kurczaka o niskiej zawartości soli, sól i pieprz, liście pietruszki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 54% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy to Pieczony kurczak z balsamicznym winegretem, Pieczony kurczak z balsamicznym winegretem i Pieczona marchewka w balsamicznym winegrecie.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W małej misce wymieszaj ocet, musztardę, sok z cytryny, czosnek, oliwę z oliwek, sól i pieprz, aby wymieszać.
Połącz winegret i kawałki kurczaka w dużej zamykanej plastikowej torbie; zamknij torebkę i wrzuć do płaszcza. Przechowywać w lodówce, od czasu do czasu obracając kawałki kurczaka, przez co najmniej 2 godziny do 1 dnia.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Wyjmij kurczaka z torebki i ułóż kawałki kurczaka na dużym, natłuszczonym naczyniu do pieczenia. Piec, aż kurczak będzie ugotowany, około 1 godziny. Jeśli kurczak zbyt szybko się rumieni, przykryj go folią na pozostały czas gotowania.
Przełożyć kurczaka na półmisek.
Umieść naczynie do pieczenia na palniku ustawionym na średnio-niskim ogniu.
Wlać bulion z kurczaka do odcieku z patelni, zeskrobując drewnianą łyżką wszelkie przyrumienione kawałki z dna blachy do pieczenia i mieszając je z bulionem i odciekiem z patelni.
Polej kurczaka sosem z patelni.
Posyp kurczaka skórką z cytryny i natką pietruszki i podawaj.