Pieczony kalafior z kurkumą i kminkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj pieczonego kalafiora z kurkumą i kminkiem. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis ma 52 kalorie, 3G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 20 i kosztuje 89 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz mielony kminek, miętę, olej słonecznikowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kalafior Pieczony Kurkumą, Zupa Z Pieczonego Kalafiora Z Kurkumy, oraz Pieczony w piecu kalafior z kurkumą i imbirem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, połączyć olej, kminek, kurkuma, pokruszony czerwony pieprz i 1/2 łyżeczki soli.
Na 2 duże obramowane blachy do pieczenia, skropić kalafior z przyprawionym olejem i wrzucić dobrze do herbu; doprawić solą.
Rozłóż kalafior w równej warstwie i piec przez około 1 godzinę, aż zbrązowieje i zmięknie; Przełącz blachy do pieczenia w połowie gotowania.
W międzyczasie, na talerzu ciasta, piec orzeszki piniowe przez około 1 minutę, aż do tostów.
Przełożyć kalafior do dużej miski.
Posypać orzeszkami pinii, kolendrą i miętą i podawać.