Pieczony indyk z nadzieniem z kiełbasy i kapusty
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego indyka z nadzieniem z kiełbasy i kapusty. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 2,26 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 78g białka, 38g tłuszczu i w sumie 725 kalorii. 20 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Udaj się do sklepu i podnieś kapustę, cebulę, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać pieprz, możesz podążać za tym daniem głównym z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 3 godziny i 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pieczony indyk z orzechami pekan, kiełbasą i nadzieniem z kasztanów i pieczoną szalotką, Pieczony indyk z nadzieniem kiełbasianym, oraz Pieczony indyk z nadzieniem dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj masło, tymianek, sól i pieprz.
Umieść indyka na ruszcie na płytkiej brytfannie, piersią do góry. Palcami ostrożnie poluzuj skórę z piersi indyka; wetrzyj połowę mieszanki masła pod skórę. Natrzyj pozostałą mieszankę masła na indyka. Wsuń skrzydła pod indyka; związać podudzia razem.
Piec w temperaturze 325° przez 3 do 3-3 / 4 godzin lub do momentu, gdy termometr włożony w udo wskaże 180°. Od czasu do czasu podlać kroplami patelni.
Do nadziewania w holenderskim piekarniku gotuj kiełbasę na średnim ogniu przez 6-8 minut lub do momentu, gdy nie będzie już różowa, rozpadając się na kruszonki.
Wyjmij łyżką cedzakową; odcedź na ręcznikach papierowych. Odrzuć kapanie, zachowując 1 łyżkę stołową.
Dodaj kapustę, marchewkę, seler i cebulę do zarezerwowanych kropelek; gotuj i mieszaj na średnim ogniu do miękkości. Dodać śmietanę, przyprawę do drobiu, sól i pieprz.
Dodaj kostki farszu, jajko i kiełbasę; wrzucić do połączenia. Dodaj tyle bulionu, aby osiągnąć pożądaną wilgotność; przenieść do natłuszczonego 11 cali. x 7-w. naczynie do pieczenia.
Piec pod przykryciem przez 30 minut. Odsłoń i piecz 10-15 minut dłużej lub do lekkiego zrumienienia.
Wyjmij indyka z piekarnika; przykryj luźno folią i odstaw na 20 minut przed rzeźbieniem.