Pieczony indyk z nadzieniem z kiełbasy i kapusty

Pieczony indyk z nadzieniem z kiełbasy i kapusty
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego indyka z nadzieniem z kiełbasy i kapusty. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 2,26 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 78g białka, 38g tłuszczu i w sumie 725 kalorii. 20 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Udaj się do sklepu i podnieś kapustę, cebulę, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać pieprz, możesz podążać za tym daniem głównym z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 3 godziny i 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pieczony indyk z orzechami pekan, kiełbasą i nadzieniem z kasztanów i pieczoną szalotką, Pieczony indyk z nadzieniem kiełbasianym, oraz Pieczony indyk z nadzieniem dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj masło, tymianek, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Umieść indyka na ruszcie na płytkiej brytfannie, piersią do góry. Palcami ostrożnie poluzuj skórę z piersi indyka; wetrzyj połowę mieszanki masła pod skórę. Natrzyj pozostałą mieszankę masła na indyka. Wsuń skrzydła pod indyka; związać podudzia razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
3
Piec w temperaturze 325° przez 3 do 3-3 / 4 godzin lub do momentu, gdy termometr włożony w udo wskaże 180°. Od czasu do czasu podlać kroplami patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Do nadziewania w holenderskim piekarniku gotuj kiełbasę na średnim ogniu przez 6-8 minut lub do momentu, gdy nie będzie już różowa, rozpadając się na kruszonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
5
Wyjmij łyżką cedzakową; odcedź na ręcznikach papierowych. Odrzuć kapanie, zachowując 1 łyżkę stołową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
6
Dodaj kapustę, marchewkę, seler i cebulę do zarezerwowanych kropelek; gotuj i mieszaj na średnim ogniu do miękkości. Dodać śmietanę, przyprawę do drobiu, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
7
Dodaj kostki farszu, jajko i kiełbasę; wrzucić do połączenia. Dodaj tyle bulionu, aby osiągnąć pożądaną wilgotność; przenieść do natłuszczonego 11 cali. x 7-w. naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
8
Piec pod przykryciem przez 30 minut. Odsłoń i piecz 10-15 minut dłużej lub do lekkiego zrumienienia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
9
Wyjmij indyka z piekarnika; przykryj luźno folią i odstaw na 20 minut przed rzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
10
Podawać z nadzieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia32
Magazyn