Pieczony indyk z masłem czosnkowym szałwiowym

Pieczony indyk z masłem czosnkowym szałwiowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego indyka z masłem czosnkowym szałwiowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 71g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 615 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka liści szałwii, liści szałwii, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony indyk z szałwią i czosnkiem, Pieczony indyk z czosnkiem, szałwią i koprem włoskim, oraz Pieczony Indyk Solony Z Masłem Szałwiowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrobić solankę: zagotować 1 qt. wodę z solą w garnku wystarczająco dużym, aby pomieścić indyka, mieszając, aż sól się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj 2 qts. zimną wodą i ostudzić do temperatury pokojowej. W międzyczasie Usuń kratownicę z indyka i wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
3
Usuń szyję, ogon i podroby i zapisz na bulion, jeśli chcesz. Zdjąć i wyrzucić grudki tłuszczu. Wypłucz ptaka wewnątrz i na zewnątrz. Dolać indyka do solanki. Jeśli pierś nie jest zanurzona, dodać więcej solanki, ostudzić i dodać. Chłód, zadaszony, co najmniej 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
BulionBulion
4
Zrobić masło: w robocie kuchennym, wirować masło, szałwia, i czosnek, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
5
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Wyciągnij indyka z solanki, spłucz i osusz. Ustaw indyka na stojaku w kształcie litery V W 12-na 17-in. patelnia do pieczenia (wystarczająco duża, aby indyk zmieścił się wewnątrz obręczy).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Przesuń palce między skórą a ciałem ptaka, obracając ptaka, aby uzyskać kieszenie na piersi, plecach i obszarach nóg. Nadal używając palców, przesuń około 1 łyżki. masło szałwiowe na raz pod skórą we wszystkich kieszeniach.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
8
Umieść ptaka, pierś do góry, na stojaku.
9
Pieczony indyk, fastrygowanie od czasu do czasu z kapiących patelni, aż termometr mięsa włożony prosto w dół Przez najgrubszą część piersi do kości rejestruje 160, 2 do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
KościKości
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
10
Przełożyć indyka na talerz i namiot z folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
11
Pozwól odpocząć w ciepłym miejscu 15 do 30 minut, a następnie wyrzeźb.
1
Wlać krople do przezroczystej miarki, używając płaskiej szpatułki, aby zeskrobać rumiane kawałki przyklejone do patelni. Odtłuszczone tłuszcz z kapieli, rezerwy 1/4 szklanki tłuszczu, a wyrzucić resztę. Odmierz krople; w razie potrzeby dodaj gorącą wodę, aby uzyskać 1 szklankę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
2
Na dużej patelni rozgrzać tłuszcz na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać mąkę i gotować, ubijając stale, aż złoty kolor będzie brązowy, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Dodaj kapiele, ubijając na gładką pastę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Ubijać około 1/2 szklanki bulionu na raz, pozwalając mieszaninie zagotować się między dodatkami. Wymieszać z szałwią.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Dodać: schłodzić masło czosnkowe, przykryte, do 4 dni; doprowadzić do temperatury pokojowej, gdy będzie gotowe do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło CzosnkoweMasło Czosnkowe
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia25
Magazyn