Pieczony Halibut Z Salsą Verde
Pieczony Halibut z salsą Verde to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 18 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 91 kalorii. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz oliwę z oliwek, ocet sherry, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczony Halibut z salsą Verde, Pieczony Halibut z rukolą Salsa Verde, oraz Halibut a la Vasco con Albuias en Salsa Verde (Halibut po baskijsku z białą fasolą i sosem ziołowym) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 149°. olej płytkie naczynie do pieczenia tylko wystarczająco duże, aby pomieścić filety rybne w jednej warstwie.Doprawić rybę lekko z obu stron solą i pieprzem.
Filety umieścić, skórką do dołu, w przygotowanym naczyniu.
Piec, aż ryba jest nieprzezroczysta przez cały, o 8 protokół; rozpocząć sprawdzanie po około 5 minut, aby uniknąć przegotowania.Przygotować sos
W robocie kuchennym, połączyć czosnek, pietruszka, estragon, oliwa z oliwek, pasta anchois i 1 Tbs. ocet. Proces aż do gładkości, zatrzymując się raz lub dwa razy, aby zeskrobać po bokach miski roboczej. W razie potrzeby doprawić solą, pieprzem i octem.
Przełożyć rybę na poszczególne talerze, polać sosem i podawać natychmiast.
Służy 4.Adaptacja serialu Williams-Sonoma food Made Fast, Seafood, autorstwa Jaya Harlowa (Oxmoor House, 2007).
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris