Pieczony Citrus & Herb Turkey
Pieczony Citrus & Herb Turkey może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja zawiera 444 kalorie, 62g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis serwuje 16 i kosztuje 1,33 USD za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka masła, szałwii, indyka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ziołowy Pieczony Indyk Z Cytrusową Glazurą, Ptak to słowo: cytrusowo-ziołowa Pieczona pierś z indyka, oraz Ziołowy pieczony indyk i sos z cytrusowym sosem żurawinowym podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz masło z włoską przyprawą. Palcami ostrożnie rozluźnij skórę z piersi indyka; przetrzyj połowę masła pod skórą. Pozostałą mieszaninę rozetrzyj na skórze. Pocierać jamę solą i pieprzem i wypełnić cebulą, cytryną, pomarańczą, rozmarynem i szałwią. Tuck skrzydła pod indyka; związać pałeczki razem.
Połóż bok piersi na stojaku na patelni do pieczenia.
Wlać 2 szklanki bulionu na patelnię.
Piec w temperaturze 325° przez 2-3/4 do 3-1/4 godzin lub do momentu, gdy termometr odczyta 180°, fastrygując od czasu do czasu kapaniem patelni. Przykryj luźno folią, jeśli Indyk zbyt szybko się zarumieni. Przykryj i odstaw na 20 minut przed rzeźbieniem.
Do małego rondla wlać kroplówki; odtłuścić tłuszcz.
Mąkę połączyć z pozostałym bulionem do uzyskania gładkości; ubić na patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Z indyka wyrzucić cebulę, cytrynę, pomarańczę i zioła; przełożyć indyka na półmisek.
Dekoruj talerz dodatkowymi owocami cytrusowymi i gałązkami ziół w razie potrzeby.