Pieczony Citrus & Herb Turkey

Pieczony Citrus & Herb Turkey
Pieczony Citrus & Herb Turkey może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja zawiera 444 kalorie, 62g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis serwuje 16 i kosztuje 1,33 USD za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka masła, szałwii, indyka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ziołowy Pieczony Indyk Z Cytrusową Glazurą, Ptak to słowo: cytrusowo-ziołowa Pieczona pierś z indyka, oraz Ziołowy pieczony indyk i sos z cytrusowym sosem żurawinowym podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pat turkey dry.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2
Połącz masło z włoską przyprawą. Palcami ostrożnie rozluźnij skórę z piersi indyka; przetrzyj połowę masła pod skórą. Pozostałą mieszaninę rozetrzyj na skórze. Pocierać jamę solą i pieprzem i wypełnić cebulą, cytryną, pomarańczą, rozmarynem i szałwią. Tuck skrzydła pod indyka; związać pałeczki razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Startego Sera Romano1 łyżeczka Startego Sera Romano
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
3
Połóż bok piersi na stojaku na patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
4
Wlać 2 szklanki bulionu na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Piec w temperaturze 325° przez 2-3/4 do 3-1/4 godzin lub do momentu, gdy termometr odczyta 180°, fastrygując od czasu do czasu kapaniem patelni. Przykryj luźno folią, jeśli Indyk zbyt szybko się zarumieni. Przykryj i odstaw na 20 minut przed rzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Do małego rondla wlać kroplówki; odtłuścić tłuszcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
7
Mąkę połączyć z pozostałym bulionem do uzyskania gładkości; ubić na patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Z indyka wyrzucić cebulę, cytrynę, pomarańczę i zioła; przełożyć indyka na półmisek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
9
Dekoruj talerz dodatkowymi owocami cytrusowymi i gałązkami ziół w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
10
Indyka podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 15 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia27
Magazyn