Ugotuj książkę: ciasto cytrynowe z lukrem Campari
Ugotuj książkę: ciasto cytrynowe z lukrem Campari może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 638 kalorii, 9g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 84 smakoszy i kucharzy. Mieszanka skórki cytrynowej, soda oczyszczona, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gotuj książkę: Siedmiowarstwowy Dip fasolowy, Puszyste ciasto cytrynowo-rozmarynowe z lukrem cytrynowo-serowym, oraz Ciasto cytrynowe z lukrem cytrynowo-serowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby ciasto, Rozgrzej piekarnik do 177°. masło dwie 8-calowe okrągłe patelnie do ciast lub spryskaj je nieprzywierającym sprayem. Spody wyłożyć papierem do pieczenia. Odkurzyć Patelnie mąką i wystukać nadmiar.
W średniej misce ubić mąkę uniwersalną, mąkę tortową, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
W dużej misce, ubić masło i cukier z mikserem elektrycznym, aż lekkie i puszyste, o 3 protokół.
Dodać jajka po kolei, ubijając po każdym dodaniu.
Na przemian dodawać mieszaninę mąki i maślankę do mieszaniny masła, rozpoczynając i kończąc mąką, a następnie dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Dodaj limoncello, sok z cytryny, i skórka z cytryny i pokonać tylko do włączenia.
Podziel ciasto między dwie patelnie i piec przez 30 minut, aż ciasta są nadmuchane i zestaw i wykałaczka włożona do środka wychodzi czysty. Schłodzić ciasta przez 10 minut w patelniach, wyjąć i ostudzić całkowicie na stojaku z drutu.
Aby zrobić maślany krem Campari, ubij masło i 2 szklanki cukru cukierniczego w średniej misce z mikserem elektrycznym, aż będą gładkie i kremowe, około 3 minut. Beat in the milk, limoncello i Campari. Stopniowo ubijaj w 1 do 2 kolejnych filiżankach cukru cukierniczego, aż krem maślany będzie gęsty i kremowy.
Ułożyć jedną warstwę ciasta na talerzu i rozłożyć połową maślanego kremu. Wymieszać z pozostałą warstwą ciasta i rozprowadzić pozostałym masłem.
Uwaga: Zastąp Likier wiśniowy, taki jak kirsh, na Campari i dodaj kroplę lub dwie czerwonego barwnika spożywczego do lukru.