Gotuj książkę: Czarno-białe Rosyjskie ciasteczka
Gotuj książkę: Czarno-białe Rosyjskie ciasteczka mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 307 kalorii, 6G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 44 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni wschodnioeuropejskiej. Udaj się do sklepu i odbierz kakao w proszku, likier kawowy, likier kawowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Gotuj książkę: ciasteczka Czarno-białe, Ugotuj książkę: ciasteczka z żurawiną i białą czekoladą, oraz Ugotuj książkę: Sałatka Biała dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Linia dwie blachy do pieczenia z pergaminem.
W średniej misce przesiać mąkę tortową, mąkę uniwersalną, proszek instant espresso, sodę oczyszczoną i sól.
W dużej misce, ubić masło i cukier z mikserem elektrycznym, aż lekkie i puszyste, o 3 protokół.
Dodawać jajka po kolei i ubijać do momentu włączenia.
Połącz maślankę z likierem kawowym w płynnej miarce. Stopniowo dodawać mieszaninę mąki i maślanki do mieszaniny masła w trzech dodatkach, zaczynając i kończąc na mące. Beat tylko włączenie po każdym dodaniu, i zeskrobać po bokach miski w razie potrzeby.
Upuść sześć dużych (o 1/3 Puchar) łyżki ciasta na każdej blachy do pieczenia, odstępy je o 3 cale od siebie.
Piec przez 15 do 18 minut, aż wierzchołki ciastek są puszyste, a wierzchołki sprężyste po lekko naciśnięciu.
Przenieś pliki cookie do stojaka z drutu i pozwól im całkowicie ostygnąć.
Aby lukier, połączyć cukierników, syrop kukurydziany, 1 łyżkę wody i likier kawowy w średniej misce i mieszać do gładkiej. Łyżka połowę mieszaniny do mniejszej miski i wymieszać w proszku kakaowym i 1 łyżeczka wody.
Połowę płaskiej "dolnej" strony każdego ciastka rozłożyć polewą kawową, a połowę polewą kakaową.