Gulasz węgierski wieprzowy

Gulasz węgierski wieprzowy
Przepis na gulasz węgierski wieprzowy można przygotować w około 55 minut . To danie główne ma 593 kalorie , 30 g białka i 46 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 osobom. Za 2,58 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga ziemniaków, kiszonej kapusty, papryki i cebuli. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Ten przepis jest typowy dla kuchni wschodnioeuropejskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 51% wyniku , co jest całkiem niezłym wynikiem. Gulasz węgierski wieprzowy , Gulasz węgierski I i Gulasz węgierski I są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W holenderskim piekarniku smaż wieprzowinę na oleju na średnim ogniu. Wymieszaj cebulę; gotować, aż cebula będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
2
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
3
Dodać bulion, paprykę, kminek, sól i pieprz; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 30 minut lub do momentu, aż wieprzowina będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
4
Dodaj kiszoną kapustę; przegrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta Kiszona, Dobrze Odsączona I PosiekanaKapusta Kiszona, Dobrze Odsączona I Posiekana
5
Połącz mąkę i wodę, aż będzie gładka; wmieszać do mieszanki wieprzowej. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
6
Zdjąć z ognia; wymieszać ze śmietaną i koperkiem. Wróć do ciepła; gotować na małym ogniu przez 1-2 minuty lub do momentu, aż się rozgrzeje (nie gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
KoperKoper
7
Podawać na ziemniakach.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków

Polecane wino: Shiraz, Rioja, Zweigelt

Shiraz, Rioja i Zweigelt to świetny wybór na gulasz. Chociaż węgierskie wino czerwone byłoby odpowiednie, polecamy kilka łatwiejszych do znalezienia win czerwonych, które również będą dobrze pasować. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Kilikanoon Covenant Shiraz. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
Przymierze Kilikanoon Shiraz
Przymierze Kilikanoon Shiraz
Covenant 2008 ma jaskrawoczerwony kolor z młodzieńczymi szkarłatnymi odcieniami. Nos emanuje nutami lukrecji, mielonej kawy i pikantnych, czarnych oliwek połączonych z pikantnym zwęgleniem francuskiego dębu. Ciemne, pikantne aromaty imponująco oddziałują na podniebienie. Jego gładkie odczucie w ustach i tekstura uwodzicielsko łączą się z dębem, zapewniając trwałe, drobnoziarniste wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Magazyn