Pieczona udziec jagnięcy ze zmiażdżonymi paluszkami i sosem Zinfandel

Pieczona udziec jagnięcy ze zmiażdżonymi paluszkami i sosem Zinfandel
Potrzebujesz bezglutenowe Danie główne? Pieczona udziec jagnięcy ze zmiażdżonymi paluszkami i sosem Zinfandel może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis zawiera 6 porcji z 534 kalorii, 27g białka, oraz 27g tłuszczu każdy. Za $4.93 za porcję, ten przepis okładki 28% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i weź wodę, oliwę z oliwek, udko jagnięce i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest całkiem niezłe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Zinfandel - duszona udziec jagnięcy, Zinfandel - duszona udziec jagnięcy (Wolnowar), oraz Grillowany Halibut z Roztrzaskanymi paluszkami i masłem pomidorowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Podgrzej dużą patelnię do smażenia na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Udko jagnięce posmarować papryką, nasionami kopru włoskiego, solą i pieprzem. Do gorącego garnka Wrzuć 2 łyżki oliwy z oliwek. Zrumienić jagnięcinę ze wszystkich stron, aby zablokować soki i opiekać przyprawy pokrywające zewnętrzną stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
3/4 Szklanki Jumbo Zielonych Oliwek Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek3/4 Szklanki Jumbo Zielonych Oliwek Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Przenieś jagnięcinę na brytfannę z rusztem i piecz w piekarniku, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 145 Stopni F przez średnio wysmażone, około 45 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Wyjmij i odstaw na co najmniej 10 minut przed pokrojeniem.
6
Podczas pieczenia jagnięciny pokrój paluszki wzdłuż na pół i włóż do dużego rondla z szalotką, czosnkiem, oliwą z oliwek i wodą. Zagotuj na małym ogniu i gotuj, aż ziemniaki będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
7
Zdjąć z ognia, spuścić płyn i lekko rozbić mieszaninę widelcem. Dodaj tymianek, ser Pecorino, sól i pieprz. Przykryj ziemniaki i trzymaj w cieple.
Składniki, których będziesz potrzebować
PecorinoPecorino
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
8
W rondelku na średnim ogniu roztop masło i wymieszaj musztardę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
9
Dodaj szalotkę i gotuj, aż szalotka się zrumieni i karmelizuje, około 5 do 7 minut polej patelnię winem i gotuj na wolnym ogniu, aby zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Dodaj wywar cielęcy i pieprz i ponownie zmniejsz o połowę. Przecedź sos przez drobne sito.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion CielęcyBulion Cielęcy
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
11
Aby podać, pokrój jagnięcinę, polej sosem i podawaj razem z ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
12
Podawaj pozostały sos z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)

Składniki

1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielone nasiona kopru włoskiegomielone nasiona kopru włoskiego907Orzechy dowolne (posiekane)ziemniaki fingerlingziemniaki fingerling1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeży tymianek, posiekanyświeży tymianek, posiekany4ząbki czosnkuząbki czosnku1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielona paprykamielona papryka1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy907Orzechy dowolne (posiekane)nogi jagnięce, bez kości i z wiązaniemnogi jagnięce, bez kości i z wiązaniem4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidojrzewający ser Pecorino, tartydojrzewający ser Pecorino, tarty1(zima)świeżo popękany czarny pieprzświeżo popękany czarny pieprz2(zima)świeżo popękany czarny pieprzświeżo popękany czarny pieprz1szalotka mielonaszalotka mielona2całe szalotki, z grubsza posiekanecałe szalotki, z grubsza posiekane1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)masło niesolonemasło niesolone4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży bulion cielęcyświeży bulion cielęcy4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigorczyca pełnoziarnistagorczyca pełnoziarnista3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiCalifornia czerwone wino ZinfandelCalifornia czerwone wino Zinfandel
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia22
Magazyn