Pieczona Salsa warzywna z grillowanymi ciastami Polenta
Pieczona Salsa warzywna z grillowanymi ciastami polenta może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 207 kalorii, 5G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 11 i kosztuje 83 centów za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz polentę, sok z cytryny, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 63%. Podobne przepisy to Mini pieczone ciasta Risotto Poblano z grillowaną salsą kukurydzianą, Jalapeno-Jack Polenta Cakes With Cilantro Corn Salsa, oraz Grillowane Ciasta Polenta.
Instrukcje
Umieść bakłażan, paprykę i cebulę w jednej warstwie na dużej patelni z galaretką.
Warzywa skropić olejem, posypać solą i pieprzem.
Usuń białą papierową skórę z główki czosnku (nie obieraj ani nie oddzielaj goździków).
Odciąć spiczasty koniec główki czosnku 1/4 cala od góry. Zawiń czosnek w folię i połóż na patelni.
Piec w temperaturze 425 przez 30 minut. (Nie mieszać warzyw.)
Pomidor wymieszać z warzywami i piec dodatkowe 10 minut lub aż warzywa zaczną brązowieć. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 10 minut.
Rozpakuj czosnek. Oddzielne goździki; wycisnąć, aby wyodrębnić miąższ do robota kuchennego. Odrzuć Skórki.
Dodać pieczone warzywa, Skórka z cytryny, i dalej 3 składniki do miąższu czosnku; pulse 12 razy lub do chunky, skrobanie boki miski raz. Odstawić.
Podczas pieczenia warzyw podgrzej żeliwną patelnię grillową na dużym ogniu 4 minuty. Podczas gdy patelnia się nagrzewa, plastry polenta osuszyć ręcznikami papierowymi; płaszcz z obu stron sprayem do gotowania. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj plastry polenta, partiami, na patelnię; gotować 5 minut z każdej strony lub aż dokładnie ogrzane i punktowane ze znakami grilla.
Zdjąć z patelni; zachować ciepło.
Łyżka 1 1/2 łyżki salsy nad każdym ciastem polenta, rezerwując pozostałą salsę do innego użycia.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.