Penne z Kurczaka Pieczonej Papryki
Penne z pieczonym kurczakiem z papryką zajmuje około 30 minut od początku do końca. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 438 kalorii, 26 g białka i 13 g tłuszczu każda. Za 1,53 USD za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Mieszanka ząbków czosnku, piersi z kurczaka, bulionu z kurczaka i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 62%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak Pesto z pieczonej czerwonej papryki na penne, SOS Z PIECZONEJ RED PENNE ALLA oraz Penne z pieczonej czerwonej papryki i orzechów pekan.
Instrukcje
Umieść kurczaka w dużej, zamykanej plastikowej torbie; dodać ocet. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza; przechowywać w lodówce przez 15 minut.
Gotować makaron według wskazówek na opakowaniu. W międzyczasie na dużej patelni podsmaż na oleju cebulę i czosnek przez 1 minutę.
Dodaj kurczaka do patelni; gotować przez 4-5 minut lub do momentu, aż mięso przestanie być różowe.
Wymieszaj pomidory, czerwoną paprykę, bulion, przyprawę włoską i sól. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotować i mieszać przez 4-5 minut lub do momentu, aż się rozgrzeje.
Odcedź makaron; wymieszać z mieszanką z kurczakiem.