Pasta Primavera w jasnoróżowym sosie śmietanowym

Pasta Primavera w jasnoróżowym sosie śmietanowym
Makaron Primaveran w jasnoróżowym sosie śmietanowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 1,73 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 14g białka, 22g tłuszczu i w sumie 429 kalorii. Kilka osób naprawdę polubiło to śródziemnomorskie danie. 11 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką sól i mielony pieprz, masło, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 86%. Ten wynik jest ogromny. Podobne przepisy obejmują Lekki Makaron Primavera, Makaron Z Muszką Z Różowym Sosem Śmietanowym, oraz Lekki I Kremowy Makaron Wolnowarowy Primavera.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce wymieszaj marchewki, brokuły, cebulę, cukinię i żółtą dynię; skrop oliwą z oliwek. Dopraw włoską przyprawą, solą i czarnym pieprzem. Wrzuć, aby równomiernie pokryć warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa WłoskaPrzyprawa Włoska
Squash żółtySquash żółty
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
WarzywaWarzywa
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
BrokułyBrokuły
CukiniaCukinia
MarchewMarchew
CebulaCebula
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Rozłóż powlekane warzywa na 2 blachach do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Piecz warzywa w nagrzanym piekarniku przez 10 minut. Mieszaj i kontynuuj pieczenie do miękkości, jeszcze około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Zagotuj duży garnek lekko osolonej wody. Gotuj farfalle w gotowaniu, mieszając od czasu do czasu, aż będzie ugotowany, ale twardy do ugryzienia, 10 do 12 minut; odcedź i włóż farfalle do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarfalleFarfalle
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Rozgrzej masło w małym rondlu na średnim ogniu; gotuj i mieszaj czosnek w roztopionym maśle, aż będzie pachnący, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Wlać wywar z kurczaka do mieszanki czosnkowej; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
CzosnekCzosnek
8
Dodaj lekką śmietanę; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu. Do sosu wymieszać sos pomidorowy i parmezan.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Sos PomidorowySos Pomidorowy
Jasny KremJasny Krem
SOSSOS
9
Połącz sos, pieczone warzywa i pomidorki koktajlowe z farfalle; dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor WiśniowyPomidor Wiśniowy
WarzywaWarzywa
FarfalleFarfalle
SOSSOS
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia31
Magazyn