Ostry Sos Jalapeno
Ostry sos Jalapeno może być tylko sosem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, cały 30, i wegański przepis służy 16 i kosztuje 15 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 13 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 45 minut. 285 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką czosnek, ocet destylowany, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Najlepszy Ostry Sos Krówkowy, Ostry Sos Krówkowy, oraz Sfermentowany ostry sos czosnkowo - Achiote dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W średniej szklanej lub emaliowanej patelni wyłożonej sosem na dużym ogniu połącz olej, paprykę, czosnek, cebulę i sól; smaż przez 4 minuty.
Dodaj wodę i gotuj przez 20 minut, często mieszając.
Zdjąć z ognia i pozostawić mieszaninę do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Przenieś mieszaninę do robota kuchennego i przecier na gładką masę. Przy uruchomionym procesorze powoli dodawaj ocet.
Wlać do wysterylizowanego słoika z szczelną pokrywką. Ten sos będzie przechowywany przez 6 miesięcy, gdy będzie przechowywany w lodówce.
Polecane wino: Cava, Shiraz, Grenache
Cava, Shiraz i Grenache to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jednym z win, które można spróbować, jest Cava Mestres Reserva Brut 1312. Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Cava Mestres Reserva Brut 1312
Jasno Słomkowożółty kolor z widocznymi zielonymi refleksami i delikatnymi, eleganckimi bąbelkami. Wyraźne odzwierciedlenie rocznika: delikatna Finezja z intensywnymi aromatami białych owoców, kwiatów i świeżych ciętych ziół. Na podniebieniu jest świeży, odsłaniając doskonałą równowagę słodyczy i kwasowości. Przyjemny i łatwy do picia.