Niezwykle Łatwy Irlandzki Chleb Sodowy
Przepis niezwykle łatwy Irlandzki chleb sodowy może zaspokoić Europejskie pragnienie w około 1 godzina i 5 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 145 kalorii. Ten przepis służy 24. Na 12 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sól, mąkę, margarynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Dobrze sprawdza się jako poranny posiłek. dzień św. Patryka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, który nie jest tak wybitny. Spróbuj Easy Irish Soda Bread, Light & Easy Irish Soda Bread Muffins, oraz Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Lekko posmarować dużą blachę do pieczenia.
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, sól i margarynę. Wymieszać 1 szklankę maślanki i jajka. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i lekko zagnieść. Uformować ciasto na okrągło i ułożyć na przygotowanej blasze do pieczenia. W małej misce, połączyć roztopione masło z 1/4 szklanki maślanki; brush bochenek z tej mieszaniny. Użyj ostrego noża, aby przeciąć "X" na wierzch bochenka.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka bochenka wyjdzie czysta, 45 do 50 minut. Sprawdzić doness po 30 minutach. Możesz nadal szczotkować bochenek z mieszaniną masła podczas pieczenia.