Niezawodne muszle do ciasta
Jeśli chcesz dodać do swojego repertuaru więcej przepisów bezmlecznych, Muszle do ciasta Foolproof Pie Shells mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 12 centów za porcję otrzymasz ciasto na 32 porcje. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka, 11 g tłuszczu i łącznie 159 kalorii. Jeśli masz pod ręką ocet jabłkowy, sól, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 12% wyniku, co nie jest aż tak niesamowite. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Niezawodne ciasto cytrynowe bezowe, Niezawodne ciasto cytrynowe bezowe i Niezawodne ciasto cytrynowe na ciasto i Cook's Illustrated's Foolproof Pie Dough.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier i sól; pokroić w kostkę, aż będzie krucha.
Ubij jajko, wodę i ocet; stopniowo dodawaj do mieszanki mącznej, mieszaj widelcem, aż ciasto utworzy kulę. Podziel na cztery porcje. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj każdą porcję ciasta na grubość 9 cali. talerz do ciasta.
Ciasto przełożyć na talerze. Przytnij każde ciasto do 1/2 cala poza krawędź talerza; krawędzie fletu. Napełnij lub upiecz muszle zgodnie z instrukcją przepisu.