Serca z ciasta francuskiego
Serca z ciasta francuskiego to wegetariański przepis na lakto ovo składający się z 36 porcji. Za 65 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To ciasto ma 279 kalorii , 3 g białka i 15 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i kup cukier, skrobię kukurydzianą, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt wysoką ocenę łyżką wynoszącą 20% . Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj Serca z ciasta francuskiego z jagodami , Mus czekoladowy z sercami z ciasta francuskiego i Seitan of Love z sercami z ciasta francuskiego .
Instrukcje
W dużym rondlu wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i sól. Mieszaj mleko, aż będzie gładkie. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać. Zredukować ciepło; gotować i mieszać 2 minuty dłużej.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj niewielką ilość gorącej mieszanki z żółtkami jaj; ponownie wrzucić wszystko na patelnię, ciągle mieszając. Doprowadzić do delikatnego wrzenia; gotować i mieszać 2 minuty dłużej.
Zdjąć z ognia. Delikatnie wymieszaj ekstrakty. Ochłodzić do temperatury pokojowej bez mieszania. Przykryj i przechowuj w lodówce przez 2-3 godziny lub do momentu wystygnięcia.
W dużej misce ubij śmietanę, aż utworzą się miękkie szczyty. Złożyć na krem. Przykryj i przechowuj w lodówce do momentu podania.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni.
Pokrój lekko posypanym mąką nożem o średnicy 3-1/2 cala. Foremka do ciastek w kształcie serca.
Umieścić w odległości 1 cala od siebie na wyłożonych papierem do pieczenia blachach.
Piec w temperaturze 400° przez 8-10 minut lub do złotego koloru.
Wyjąć na kratkę do ostygnięcia.
Tuż przed podaniem podgrzej konfitury w małym rondlu; posyp trochę na talerze deserowe. Serca z ciasta francuskiego przekrój na pół.
Połóż dolne połówki na talerzach; każdy smarujemy 2 łyżkami nadzienia. Wymień blaty; posmarować pozostałą konfiturą.
Udekoruj malinami i cukrem pudrem.