Niebiańskie Bułeczki
Niebiańskie bułeczki mogą być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pudełko na przepis na poranny posiłek. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 440 kalorii, 7G białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz maślankę, likier o smaku orzechowym, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Świąteczne poranne bułeczki {aka wanilia, gałka muszkatołowa i bułeczki o zapachu rozmarynu}, Pumpkin Spice Scones Tips + Tricks for MOIST Scones, oraz Jak zrobić bułeczki w toster & a dla jagód i śmietany bułeczki.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać razem 2 3/4 szklanki mąki, chipsy czekoladowe, proszek do pieczenia i soda oczyszczona.
W innej misce z mikserem na średniej prędkości, ubić 1/2 szklanki masła z 1/2 szklanki cukru, aż będzie puszysta; ubić w jajku. Wymieszać z maślanką i likierem.
Zeskrobać mieszaninę masła na suche składniki; mieszać tylko do równomiernego zwilżenia.
Posypać 1 łyżeczką cukru na dnie maślanej 9-calowej patelni. Zeskrobać ciasto na środek patelni; posypać innym 1 do 2 łyżeczki cukru na ciasto. Wklep delikatnie w okrągłą okrągłą. Za pomocą mąki noża przeciąć ciasto na patelnię, aby uzyskać 8 równych trójkątów.
Piec w piekarniku 350, aż bułeczki są złotobrązowe i po prostu zacząć wyciągać z boków patelni, 50 do 55 minut.
Wsuń szeroką szpatułkę pod bułeczki, a następnie wsuń na stojak; pozostaw do ostygnięcia 10 minut.
Rozetnij kliny i podawaj.