Mój Dal to bezglutenowe i wegańskie danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.27 za porcję. Jedna porcja zawiera 365 kalorii, 13g białka, oraz 14g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 9 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, kurkumę, nasiona kolendry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj podobnych przepisów.
Instrukcje
1
Włóż split mung dal, kurkumę, wodę i sól do garnka wystarczająco dużego, aby je utrzymać i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu około 40 minut. Dal powinien stać się nieco miękki i owsiany. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Moong Dal
Płatki Na Gorąco
Kurkuma
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Soczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Umieść nasiona kolendry, nasiona kminku, nasiona kozieradki, ziarna pieprzu i chili w suchej patelni saute i tosty, aż staną się dość pachnące. Po pozostawieniu przypraw do ostygnięcia, zmielić je w przyprawy lub młynek do kawy, aż dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona Kolendry
Nasiona Kozieradki
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
5
Dodać mielone przyprawy i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
6
Dodać mieszaninę do gotowanego dal i gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut. Smak do przypraw, dodając więcej soli w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Soczewica
7
Podawać z ryżem i liśćmi selera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Kanapkowy, Tostowy I Pokruszony
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
8
Włóż split mung dal, kurkumę, wodę i sól do garnka wystarczająco dużego, aby je utrzymać i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu około 40 minut. Dal powinien stać się nieco miękki i owsiany. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Moong Dal
Płatki Na Gorąco
Kurkuma
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Soczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
9
Umieść nasiona kolendry, nasiona kminku, nasiona kozieradki, ziarna pieprzu i chili w suchej patelni saute i tosty, aż staną się dość pachnące. Po pozostawieniu przypraw do ostygnięcia, zmielić je w przyprawy lub młynek do kawy, aż dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona Kolendry
Nasiona Kozieradki
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie