Mus czekoladowy Espresso z bitą śmietaną z pomarańczowego Mascarpone

Mus czekoladowy Espresso z bitą śmietaną z pomarańczowego Mascarpone
Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 494 kalorii, 9g białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Za 96 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka skórki pomarańczowej, białek jaj, wyciśniętego soku pomarańczowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 3 godziny i 10 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 26%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Czekoladowo-Espresso Lava Cakes z bitą śmietaną Espresso, Gruszki w koszulce z granatu z bitą śmietaną pomarańczowo-imbirową Mascarpone, oraz Ciasto z funtem Ricotta z nadzieniem z krwawej pomarańczy, polewą z bitej śmietany Mascarpone i kandyzowanymi plasterkami krwawej pomarańczy dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Do musu: w małym rondelku na średnim ogniu wymieszaj mleko z cukrem i proszkiem espresso, aż mleko będzie gorące, ale nie zagotuje się, a cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Umieść kawałki czekolady w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Wlej gorące mleko na frytki. Uruchom blender na wysokim poziomie, aż się połączy, kilka sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Dodaj białka i uruchom blender na wysokim poziomie, aż będzie lekki, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Przełóż mus do 4 małych filiżanek do serwowania. Przykryj folią i wstaw do lodówki, aż będzie twarda, około 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Klarowny Ekstrakt Waniliowy Lub WodaKlarowny Ekstrakt Waniliowy Lub Woda
6
Do kremu: w misce miksera elektrycznego wymieszaj
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Około 1,5 Uncji (43 Gramów) CukruOkoło 1,5 Uncji (43 Gramów) Cukru
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
7
ser mascarpone i sok pomarańczowy na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
8
Dodaj śmietanę,
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
9
cukier puder i skórka pomarańczowa. Ubijaj, aż krem będzie miał miękkie szczyty, około 1 minuty. Śmietanę ubić tuż przed podaniem musu lub przykryć folią i wstawić do lodówki, aż będzie gotowa do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Klarowny Ekstrakt Waniliowy Lub WodaKlarowny Ekstrakt Waniliowy Lub Woda
1
Usuń płyn z ognia i pozostaw do ostygnięcia na co najmniej 5 minut.
2
Przenieś płyn do blendera lub robota kuchennego i napełnij go nie więcej niż do połowy. Jeśli używasz blendera, zwolnij jeden róg pokrywy. Zapobiega to efektowi próżni, który powoduje eksplozje ciepła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Umieść ręcznik na wierzchu maszyny, kilka razy pulsuj, a następnie przetwarzaj z dużą prędkością, aż będzie gładka.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Magazyn