Muffinki ze słodką cebulą
Babeczki ze słodką cebulą to wegetariański przepis lakto ovo składający się z 18 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka, 12 g tłuszczu i łącznie 179 kalorii. Za 36 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jeśli masz pod ręką mąkę, orzechy włoskie, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako tanie śniadanie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 13%. Wynik ten nie jest aż tak wyjątkowy. Podobne przepisy to babeczki cebulowo-orzechowe, pikantne babeczki cebulowe i babeczki cebulowo-serowe.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. W innej misce ubij jajka, cebulę i masło, aż się połączą; wymieszać z suchymi składnikami tylko do momentu ich zwilżenia. Włóż orzechy włoskie.
Napełnij natłuszczonymi lub wyłożonymi papierem miniaturowymi foremkami na muffiny w trzech czwartych.
Piec w temperaturze 400° przez 10-12 minut lub do momentu, aż wykałaczka będzie sucha. Studzimy przez 5 minut przed wyjęciem z patelni na metalową kratkę.