Muffinki Bananowe Bezglutenowe

Muffinki Bananowe Bezglutenowe
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur porannego posiłku, więc dać bezglutenowe bananowe babeczki Chia spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 164 kalorie. Ten przepis służy 9 i kosztuje 50 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz cynamon, żurawina, bezmleczne chipsy czekoladowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Banan Nut Chia Power Bars {Bezglutenowe + Wegańskie}, Muffinki Bananowe Z Kaszą Gryczaną (Bezglutenowe, Bez Cukru Rafinowanego), oraz Czekoladowe Muffinki Bananowe Z Masłem Orzechowym (Bezglutenowe + Bez Cukru Rafinowanego).

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° i nasmaruj lub ustaw puszki muffin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowanie PolentyGotowanie Polenty
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Dodaj nasiona chia lub płatki do wody i pozostaw do siedzenia podczas przygotowywania reszty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona ChiaNasiona Chia
Bezpestkowy Dżem Truskawkowy, PodzielonyBezpestkowy Dżem Truskawkowy, Podzielony
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Suche składniki połączyć w dużej misce i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Pozostałe składniki połączyć (z wyjątkiem żurawiny, czekolady i mleka konopnego) i dokładnie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Mleko KonopneMleko Konopne
5
Dodaj mokrą mieszaninę i nasiona chia do mieszanki mąki i wymieszaj, aby połączyć.W razie potrzeby wymieszać z żurawiną i kawałkami czekolady.Jeśli mieszanina wygląda na zbyt suchą, dodaj trochę mleka konopnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
Nasiona ChiaNasiona Chia
Mleko KonopneMleko Konopne
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
6
Piec przez 25 minut, lub do testowane wykonane z wykałaczką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn