Mrożone ciasto z musem dyniowym
Ciasto z mrożonym musem dyniowym zajmuje od początku do końca około 35 minut . Ten przepis służy 10 porcjom. Jedna porcja zawiera 288 kalorii , 2 g białka i 13 g tłuszczu . Za 1,02 dolara za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga brązowego cukru, masła, okruchów krakersów graham i bitej polewy z kartonu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Świetnie sprawdza się jako deser. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt spektakularny wynik łyżką wynoszący 22% . Podobne przepisy to Mrożone ciasto z musem dyniowym , Mrożone ciasto z musem dyniowym i Mrożone ciasto z musem dyniowym .
Instrukcje
W misce wymieszaj okruchy krakersów, brązowy cukier i masło. Naciśnij spód i boki natłuszczonego 9-calowego ciasta. głęboki talerz na ciasto.
Piec w temperaturze 350° przez 7-9 minut lub do momentu lekkiego zrumienienia. Całkowicie ostudzić na metalowej kratce.
Do nadzienia w dużej misce wymieszaj dynię, krem marshmallow, brązowy cukier i przyprawę do ciasta dyniowego. Złóż 3-1/2 szklanki ubitej polewy. Nałóż łyżką na przygotowany spód. Przykryj i zamrażaj przez co najmniej 4 godziny lub do momentu, aż masa będzie twarda.
Udekorować pozostałą bitą polewą.
Polecane wino: Port, Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Port, Vin Santo i Late Harvest Riesling to świetny wybór na ciasto. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno zazwyczaj być słodsze niż potrawa, którą do niego łączysz. Winiarnia NV Mission Mountain Cocoa Vin Port z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Mission Mountain Winery Cocoa Vin Port
Rewelacyjny aperitif po kolacji. Bogaty aromat czekoladowy z posmakiem wiśni w czekoladzie. Świetnie smakuje także z lodami waniliowymi.