Patelnia z halibutem w curry

Patelnia z halibutem w curry
Potrzebujesz bezglutenowego, bezmlecznego, paleolitycznego i pierwotnego dania głównego? Patelnia z halibutem w curry może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 253 kalorie, 23 g białka i 12 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 osobom. Za 4,53 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Mieszanka pomidorów z puszki, filetów z halibuta, curry w proszku i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał super-łyżkowy wynik na poziomie 81%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Halibut z grilla w bezglutenowym curry, Halibut z ziemniakami na patelni i Halibut z salsą.

Instrukcje

1
Posyp filety solą; posmarować curry. Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą pokrytą sprayem kuchennym usmaż filety na 1 łyżce oleju; wyjąć i odłożyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Na tej samej patelni podsmaż cebulę na pozostałym oleju przez 1 minutę. Wymieszaj pomidory, sok z limonki, skórkę z limonki i imbir. Doprowadzić do wrzenia. Wróć filety na patelnię; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10-12 minut lub do momentu, aż ryba będzie łatwo łuskać się widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Podawać z mieszanką pomidorową; posypać kokosem i kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Halibut bardzo dobrze komponuje się z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Riesling Louis Guntrum Dry Riesling z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Wytrawny Riesling Louisa Guntruma
Wytrawny Riesling Louisa Guntruma
Riesling Louis Guntrum Dry Riesling 2016 ma delikatny zapach białych brzoskwiń, moreli i soczystych gruszek. Imponujące odczucie w ustach i trwały smak. Klasyczny Riesling w wyrazie i elegancji.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Magazyn