Mieszanka Molcajete Rudy'ego
Rudy's Molcajete Mixto to danie główne dla 6 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis zawiera 492 kalorie, 30 g białka i 27 g tłuszczu na porcję. Za 2,99 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis zachwycił 171 osób. Mieszanka limonki, piersi kurczaka, tortilli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 70%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy obejmują Cubano Mixto, Amarillo Ceviche Mixto i Salsa de Molcajete.
Instrukcje
Używając rękawic kuchennych, podgrzej molcajete na grillu lub kuchence.*
Grilluj carne asada przez pięć minut.
Dodaj i grilluj kurczaka, nopales z jednej strony, przez pięć minut, odwróć. Dodaj także papryczki jalapeno, obracając co dwie minuty, aby zmiękły.
Posyp mięso solą i pieprzem.
Dodaj i usmaż chorizo oraz krewetki.
Dodaj zieloną cebulę i obracaj, aby smażyć ze wszystkich stron, około dwóch minut.
Podczas gdy mięso się gotuje, pokrój pomidory, awokado i ser w 1/2-calowe kliny.
Używając rękawic kuchennych, wlej połowę salsy do podgrzanego molcajete.
Wyjąć mięso i pokroić w długie, cienkie paski.
Umieść wołowinę, kurczaka, krewetki, nopales i ser wokół wewnętrznej krawędzi miski.
Dodaj chorizo na środek miski.
Dodaj pomidory, zieloną cebulę, awokado i jalapenos wokół chorizo.
Na składniki wlać pozostałą salsę.
Połóż kolendrę na nopales.
Na wierzchu ułożyć limonki, które należy wycisnąć podczas podawania.
Do podania użyj małych tortilli.